BESTEL ONLINE
SNELLE BEZORGING
Uitstekende service

2 koloms hefbrug van WeVi


Onze 2 koloms hefbruggen behoren tot de allrounders onder het grote aanbod van de verschillende hefbruggen. Een uitstekend ruimte tijdens het werk, een hefhoogte van ca. 2 meter en een robuuste afwerking zijn slechts enkele van de positieve argumenten voor onze 2 koloms hefbruggen. Vooral de mogelijkheid om onder het voertuig te werken is het grote voordeel ten opzichte van de schaarbrug. De modellen bieden een hefvermogen van 3 tot 6 ton en zijn daarom geschikt voor het dagelijks gebruik van een profeesionele garage, voor thuis of voor ZZP'ers.

2-stoks lift New Orleans Plus - hefvermogen 3 ton
Voltage: 230V
Een hydraulische lift is onmisbaar voor vele soorten werkzaamheden aan een auto. De praktische machi

€ 2.190,00*
2-post lift New Jersey - hefvermogen 4 ton
Voltage: 230V
De 2-stijls lift "New Jersey" is speciaal vervaardigd voor het verrichten van diverse werkzaamheden

€ 1.990,00*
2 koloms hefbrug “New York” - 6 ton
Voltage: 380V
De WEMATIK 2-koloms hefbrug New York is speciaal gemaakt voor het uitvoeren van diverse werkzaamhede

€ 3.590,00*
2 Koloms Hefbrug "New York" - 4 ton
Voltage: 380V
De 2-koloms hefbrug New York - 4 ton is speciaal gemaakt om diverse werkzaamheden in de automobielse

€ 2.390,00*
2-stoks lift New Orleans Plus - hefvermogen 3 ton
Voltage: 230V
Een hydraulische lift is onmisbaar voor vele soorten werkzaamheden aan een auto. De praktische machi

€ 2.090,00*
2 koloms hefbrug New Jersey - 5,5T
Voltage: 380V
De WEMATIK 2 koloms hefbrug New Jersey werd speciaal vervaardigd om verschillende activiteiten in de

€ 2.990,00*

Wat is een 2 koloms hefbrug?

De 2 koloms hefbrug is een van de best verkochte liften in Nederland. En niet voor niets, met een hefhoogte van 190 cm kan de gebruiker alle werkzaamheden onder het voertuig ergonomisch uitvoeren. Voor autowerkplaatsen is de 2 koloms hefbrug een onmisbaar hefwerktuig voor werkzaamheden aan de onderkant van de carrosserie, het vervangen van uitlaatonderdelen of werkzaamheden aan de versnellingsbak, die ongecompliceerd is op te stellen en geschikt is voor het dagelijks heffen van alle soorten autos.

Wat zijn de verschillen tussen de 2 koloms hefbruggen?

Er is een zeer ruim aanbod van hefbruggen waaruit u kunt kiezen. Enerzijds verschillen de tweestijlsliften in hun hefvermogen. Zo zijn er bijvoorbeeld hefbruggen met een draagvermogen van 4 tot 5,5 ton. Deze waarden geven een inzicht in de stabiliteit van het aangeboden platform. Belangrijker dan het laadvermogen is echter de mogelijkheid om de draagarmen te vergrendelen, aangezien de gebruiker de lift wil gebruiken om zowel voertuigen met een korte wielbasis (bv. Smart) als voertuigen met een lange wielbasis (T6, V-Klasse, Sprinter) op te tillen. Hier zijn er 2-voudige of 3-voudige telescopische draagarmen, waarbij de laatste een grotere gebruiksflexibiliteit mogelijk maken. Niemand gebruikt een lift met 4 draagarmen, die allemaal 2-voudig telescopeerbaar zijn, als hij wel een T6 maar niet een BMW 3-serie kan tillen waarmee hij door de vrij korte wielbasis niet bij de opnamepunten kan komen. Daarom is hier de grootste aandacht van de koper vereist.

Verschillen tussen hydraulische en mechanische 2 koloms hefbrug

Bij een hydraulische 2 koloms hefbrug wordt het hefvermogen geleverd door twee cilinders in de twee stijlen. Hier wordt de hydraulische olie door de elektromotor onder hoge druk in de cilinders gepompt en duwt de rammen omhoog. Wanneer de opwaartse kegelkop wordt bediend, beweegt de 2 koloms hefbrug het voertuig naar boven. Bij een mechanische 2 koloms hefbrug daarentegen wordt de kracht overgebracht via een spindel. Hier wordt het op te tillen voertuig met een schroef omhoog bewogen.

Wat is het verschil tussen een 230V en een 400V aansluiting?

In Nederland wordt elektriciteit naar bijna elk huishouden of handelsonderneming getransporteerd met een kabel van ten minste 400 volt (industriële elektriciteit) in de verdeelkast. Hier gebruikt een normaal huishouden gewoonlijk 230 volt (lichtstroom) voor zijn elektrische huishoudapparaten. In commerciële bedrijven wordt in het algemeen 230 volt gebruikt in het kantoor, terwijl 400 volt meestal in de werkplaats wordt gebruikt. De reden is dat 400 volt de schone oplossing is voor machines, aangezien 230 volt slechts een compromisoplossing is.
Een 400 volt motor met 3 fasen heeft geen hulpcondensator nodig. 230 V pompen hebben er altijd een. Dit kan een bron van fouten zijn.
Anders ligt het verschil in het stroomverbruik. Hier is het verbruik echter hoger met de 230 volt pomp dan met een 400 volt systeem. Het hogere stroomverbruik van 230-voltsystemen is te wijten aan de enorm hoge aanloopstroom. Het is absoluut noodzakelijk een C16 zekering in de zekeringkast van het huis te hebben, anders zal de zekering altijd doorslaan. Een elektricien zal altijd een 400 volt systeem aanraden vanwege de lange levensduur van het systeem in vergelijking met 230 volt systemen.
Wij van WeVi adviseren altijd een 400 volt systeem voor commerciële klanten en industriële stroom voor particuliere hobby monteurs als 400 volt beschikbaar is.

De 2 koloms hefbrug - voor ieder budget de juiste lift

De 2 koloms hefbrug is een veelzijdig onderdeel van de professionele werkplaatsuitrusting. Bij veel werkzaamheden in de autowerkplaats moeten de voertuigen worden opgetild om gemakkelijk bij de onderdelen onder de carrosserie en het chassis enz. te kunnen komen. De beste manier om dit te doen is zonder dat de mechatronicus tijdens het werk een liggende houding moet aannemen. Dit is precies waar hefplatforms in het spel komen: zij tillen voertuigen in de kortst mogelijke tijd op tot een hoogte die het mogelijk maakt ze rechtopstaand te verplaatsen en eronder te werken. Dit geeft de werknemers ook de grootst mogelijke bewegingsruimte naar beneden, bijvoorbeeld om afzuigsystemen te demonteren of te monteren. De gewonnen ruimte kan ook worden gebruikt voor ondersteunende steunen en montageplatforms, bijvoorbeeld om een motor te verwijderen en te laten zakken. Zelfs een eenvoudige handeling zoals het verversen van olie wordt een gemakkelijke taak met een opvangbak onder de lift, dankzij de zwaartekracht, zonder dat een aanzuigpomp nodig is. Voor de meeste auto's is de lift met 2 stijlen absoluut voldoende qua gewichtscapaciteit, terwijl hij minder ruimte inneemt dan bijvoorbeeld een lift met 4 stijlen, een lift met oprijrails, terwijl de laatste structureel ontworpen zal zijn voor zwaardere ladingen en maximale stabiliteit met zich mee zal brengen. De basisvereiste voor elk platform is dat het absoluut stevig kan worden verankerd aan de grond, die ook voor dit doel geschikt is.

Verschillen in de 2 koloms hefbruggen waar je op moet letten

Hoewel de meeste 2 koloms hefbruggen ontworpen zijn voor 3000 tot 4000 kg voertuiggewicht (de C-5S-XL gaat verder tot 5000 kg), verschillen ze in andere details dan het aandrijvingstype van mechanische of hydraulische hoogteverstelling. Sommige platforms werken op 230 volt, andere op 400 volt. De koper moet dus weten welk type elektriciteit in de werkplaats waarvoor het platform is bestemd, aanwezig is. De draagarmen kunnen enkel of dubbel worden uitgeschoven, waardoor de keuze van de steunpunten op het onderstel wordt verveelvoudigd en de kwestie van de voertuiglengte minder relevant wordt. De asymmetrische plaatsing van de draagarmen draagt ook bij. De hoek van de armen ten opzichte van de staander aan één kant kan hier vrij worden gevarieerd in plaats van symmetrisch uit te zwaaien. Sommige modellen van de 2 koloms hefbrug hebben een verbindingsstut tussen de twee staande kolommen, hetzij op vloerniveau, hetzij over de kolommen heen. In het laatste geval is het duidelijk dat hierdoor de hoogte-instelling met het voertuig op het platform wordt beperkt, zodat het voertuig niet tegen de steunpoot botst wanneer deze wordt opgetild. De 2 koloms hefbrug heeft kenmerkende veiligheidselementen zoals overbelastingskleppen, veiligheidspallen en eindschakelaars. Dodemansbesturing is de regel, d.w.z. wanneer een op- of neerwaartse knop wordt losgelaten, komt het platform ogenblikkelijk tot stilstand. Hoe de betonnen sokkel moet worden ontworpen voor een veilige installatie, staat duidelijk vermeld in de documentatie. Houd ook rekening met de vereiste ruimtehoogte in de hal voor de installatie van een 2 koloms hefbrug van uw keuze, zoals aangegeven in de gegevensverzameling voor elk product.

2 koloms hefbrug van de expert

Geen enkele werkplaats is denkbaar zonder een 2 koloms hefbrug; de meeste werkplaatsen hebben meerdere liften van verschillende types. 2 koloms hefbrug zijn de meest veelzijdige liften, omdat ze kunnen worden gebruikt voor alle gangbare soorten werkzaamheden aan het voertuig. Van het verwisselen van banden, tot voor- en achterwerk, en vooral voor werkzaamheden onder de carrosserie, is de tweepuntshefbrug onverslaanbaar!
Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze lift twee kolommen, met twee steunarmen die uit elke kolom komen. Alle 4 de draagarmen zijn afgesteld op de opnamepunten die aan het voertuig zijn bevestigd, zodat het voertuig veilig kan worden opgetild.
Koop een verscheidenheid aan 2 koloms hefbruggen online
Wij hebben een breed gamma modellen om aan de behoeften van uw werkplaats te voldoen. Het hefvermogen van de 2 koloms hefbrug varieert tussen 3 en 5 ton. Onze vrachtwagenliften kunnen zelfs een hefvermogen tot 45 ton bereiken. De WeVi serie omvat 2-stoks liften met elektro-hydraulische en hydraulische aandrijving. U kunt zich het beste vertrouwd maken met de afzonderlijke aandrijvingen voordat u een beslissing neemt, of u door ons laten adviseren, om te voorkomen dat u de verkeerde aankoop doet.

Nederlands Klantenservice: info@wevi-machines.de